Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą.
- Rozgrzej olej do 170˚C. Zanurzaj tofu w tempurze i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Wyjmij z oleju i odsącz. Pokrój kimchi w grubą zapałkę lub posiekaj w grubą kostkę.
- Na macie do zwijania sushi ułóż horyzontalnie pół arkusza nori, rozprowadź ryż, po czym odwróć nori ryżem do spodu. Ułóż na nori usmażone słupki tofu i kimchi. Zwiń w rulon, posługując się matą do zwijania sushi. Posyp rolki siekaną dymką, wciśnij dymkę w powierzchnię ryżu za pomocą maty do zwijania sushi. Pokrój rolkę w 6 równych krążków.
- Podaj z imbirem, miseczką sosu sojowego i wasabi.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5