Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przygotuj kawę i wstaw do lodówki do ostygnięcia. W międzyczasie do miski wlej żółtka i wsyp cukier. Ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Stopniowo dodawaj mascarpone i dokładnie mieszaj szpatułką.
- Śmietankę ubij trzepaczką lub mikserem. Dodaj 2 łyżki do mieszanki mascarpone i energicznie mieszaj szpatułką, aż składniki się połączą. Następnie dodaj resztę śmietanki, mieszając bardzo delikatnie.
- Na dnie formy rozprowadź bardzo cienką warstwę kremu. Zanurzaj savoiardi w zimnej kawie, jeden po drugim. Sekret polega na tym, żeby biszkopty były delikatnie mokre. Ułóż 1 warstwę biszkoptów i przykryj połową kremu. Następnie rozłóż kolejną warstwę biszkoptów i przykryj je resztą kremu. Wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem posyp przesianym kakao.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5