Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do miski wrzuć odsączonego z oliwy tuńczyka i pokrojone suszone pomidory. Dodaj posiekany koperek, 4 łyżki majonezu i musztardę.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i oddziel białka od żółtek. Białka rozdrobnij widelcem. Połowę białek wymieszaj z tuńczykiem i dopraw pastę solą, pieprzem i łyżeczką wędzonej papryki. Pozostałe białka wymieszaj z 4 łyżkami majonezu i dopraw solą i pieprzem.
- Na dużym talerzu ułóż 12 krakersów i każdego posmaruj pastą z tuńczyka. Następnie połóż kolejną warstwę krakersów, a na nią resztę pasty. Wyłóż ostatnią warstwę krakersów i przykryj równomiernie białkami z majonezem. Wierzch każdego krakersa posyp rozdrobnionymi żółtkami, posiekanym szczypiorkiem i wędzoną papryką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5