Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mule dokładnie umyj, wyrzuć otwarte muszle. Boczek podsmaż w rondlu na złoty kolor. Dodaj oliwę, cebulę, czosnek i liść laurowy. Smaż aż cebula zmięknie. Oprósz kurkumą, dodaj Chorizo, paprykę i chilli, smaż 5 min.
- Następnie dodaj sos tomate frito, wino i szklankę gorącej wody, gotuj 5 minut. Do sosu dodaj mieszankę owoców morza i zmielone migdały, a także sól, estragon i tymianek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 6-7 minut.
- Chwilę przed końcem gotowania dodaj mule, dobrze wymieszaj. Zdejmij z ognia i dopraw sokiem z cytryny. Przed podaniem wyjmij z dania liść laurowy i gałązki tymianku oraz mule, które się nie otworzyły.
- Zarzuelę podawaj oprószoną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5